Ανακοινώσεις
Ενημερώνουμε τους φοιτητές πως η δήλωση του μαθήματος επιλογής του 8ου εξαμήνου "Επιστήμη & Τεχνική των Συγκολλήσεων" θα γίνεται στη Γραμματεία, από την Δευτέρα 09.03.2020 έως και την Παρασκευή 13.03.2020.

Από τη Γραμματεία.
Thursday, 20 Φεβρουαρίου 2020 - Ανακοινώσεις Προπτυχιακών
Την Παρασκευή 21/02/2020 και ώρα 10.00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί συνοπτική παρουσίαση του Διασχολικού μαθήματος επιλογής ?Περιβάλλον και Ανάπτυξη? (8ου εξαμήνου) στην Αίθουσα Διαλέξεων (Κτήριο Ο ? 1ος όροφος).

Thursday, 20 Φεβρουαρίου 2020 - Γενικές Ανακοινώσεις
Η Danieli Academy, σκέλος της διεθνούς βιομηχανίας μετάλλου DANIELI & C.Officine Meccaniche, επισκέπτεται το ΕΜΠ για προγραμματισμένες συναντήσεις με ερευνητικές ομάδες που έχουν κοινά ενδιαφέροντα.

Στο πλαίσιο αυτής της επίσκεψης, θα γίνει παρουσίαση των δραστηριοτήτων της Danieli που ενδιαφέρουν τα πανεπιστήμια, με σκοπό και την ενημέρωση φοιτητών, προπτυχιακών και μεταπτυχιακών, για δυνατότητες συνεργασίας, όπως πρακτική άσκηση, βιομηχανική εμπειρία και επαγγελματική απασχόληση.

Το σεμινάριο θα γίνει τη Δευτέρα 24/2/2020, 14:00, στο Αμφιθέατρο Πολυμέσων της Βιβλιοθήκης του ΕΜΠ.
Η εξέταση του μαθήματος ΔΠΜΣ "Υλικά Ναυπηγικών και Θαλάσσιων Κατασκευών Μέθοδοι Κατεργασίας τους" θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 5.3.2020 στις 13:00 μ.μ. στην αίθουσα Δ.104, 1 ος όροφος, Κτ. Δ.

Από τη Γραμματεία ΔΠΜΣ

Wednesday, 19 Φεβρουαρίου 2020 - Ανακοινώσεις Μεταπτυχιακών
Η εξέταση του μαθήματος «Βασικές αρχές θεμελιώσεων θαλάσσιων κατασκευών» θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 24.2.2020 στις 13:00 μ.μ. στην αίθουσα Εργαστήριο Δομικής Μηχανικής, Σχολή Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών

Η εξέταση του μαθήματος «Βασικές Αρχές Προγραμματισμού και χρήσεις αυτού στα μαθηματικά» θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28.2.2020 στις 12:45 μ.μ. Αίθουσες: Δ.105, Δ106, 1 ος όροφος και Δ.202, Δ.209 2 ος όροφος, κτίριο Δ

Η εξέταση του μαθήματος «Πεπερασμένες Διαφορές και Πεπερασμένα Στοιχεία για ΜΔΕ» θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 20.2.2020 στις 14:00 με 17:00, στην Αίθουσα Σεμιναρίων του Τομέα Μαθηματικών, 2 ος Όροφος, ΣΕΜΦΕ

H εξέταση του μαθήματος «Κυματικά φαινόμενα στο θαλάσσιο περιβάλλον» θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 21.2.2020 στις 12:00-15:00, Αίθουσα Β Ορόφου στο Εργαστήριο Ναυπηγικής Κτίριο ΑΝΥΜ

Από τη Γραμματεία ΔΠΜΣ

Ενημερώνουμε τους φοιτητές πως την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020 θα πραγματοποιηθεί το εναρκτήριο μάθημα "Μεταφοράς Θερμότητας", του 6ου εξαμήνου, στο Κτίριο Δ αίθουσα 201 και ώρα 8:45-10:30.

Από τη Γραμματεία

Wednesday, 19 Φεβρουαρίου 2020 - Γενικές Ανακοινώσεις
Τη Δευτέρα, 6 Απριλίου στις 13:00 θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη των φοιτητών του Προπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών της Σχολής ΝΜΜ στα γραφεία του DNV GL στον Πειραιά, οδός Αιτωλικού 5.Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο ομιλίες από στελέχη του DNV GL και ξενάγηση στα τμήματα του Νηογνώμονα.

Η πρόσκληση απευθύνεται στους τελειόφοιτους φοιτητές (8ο ή ανώτερο εξάμηνο σπουδών) οι οποίοι θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Παρασκευή, 13 Μαρτίου. Ο δηλώσεις συμμετοχής θα στέλνονται με e-mail στον καθηγητή Γ. Ζαραφωνίτη (zar@deslab.ntua.gr) και θα περιλαμβάνουν απαραιτήτως ονοματεπώνυμο, κωδικό φοιτητή, εξάμηνο φοίτησης και στοιχεία επικοινωνίας (e-mail, κινητό). Λόγω του περιορισμένου αριθμού φοιτητών που προβλέπεται να μετάσχουν στην επίσκεψη, η επιλογή θα γίνει αποκλειστικά με σειρά προτεραιότητας.

Αν μέχρι την πιο πάνω ημερομηνία δεν συμπληρωθεί ο προβλεπόμενος αριθμός φοιτητών θα ακολουθήσει νέα πρόσκληση που θα απευθύνεται και σε φοιτητές μικρότερων εξαμήνων.
Wednesday, 19 Φεβρουαρίου 2020 - Ανακοινώσεις Προπτυχιακών
Σας ενημερώνουμε πως έγιναν αλλαγές στη διδασκαλία του μαθήματος "Επιστήμη & Τεχνική των Συγκολλήσεων", επιλογή του 8ου εξαμήνου. Το μάθημα θα διδάσκεται ως κάτωθι :

ΔΕΥΤΕΡΑ 8:45-10:30 ΑΙΘΟΥΣΑ 201

ΤΡΙΤΗ 15:15-17:00 ΑΙΘΟΥΣΑ 201

Από τη Γραμματεία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΝΑΥΠΗΓΩΝ ΜΗΧΑΝΟΛ. ΜΗΧ. ΕΜΠ

Κατά το έτος 2019 συμπληρώθηκαν 50 χρόνια λειτουργίας της Σχολής Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών. Η εορταστική εκδήλωση για την συμπλήρωση των 50 χρόνων λειτουργίας της Σχολής Ναυπητών Μηχανολόγων Μηχανικών (1969 - 2019) έλαβε χώρα την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019 στο «Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», στην αίθουσα «Φάρος».

Την έναρξη της εκδήλωσης έκανε ο Κοσμήτορας της Σχολής Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών ΕΜΠ Καθηγητής κ. Γρηγόρης Γρηγορόπουλος ο οποίος αναφέρθηκε στο «Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον της Σχολής». Ακολούθησε ο χαιρετισμός του κ. Πρύτανη Ε.Μ.Π., Καθηγητή κ. Ανδρέα Μπουντουβή ο οποίος μίλησε για τον ρόλο της ΣΝΜΜ στο ΕΜΠ.

Ακολούθησαν οι χαιρετισμοί του Υπουργού Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, του Αντιναύαρχου Αριστείδη Αλεξόπουλου από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού και του κ. Ηρακλή Προκοπάκη από το Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΝΕΕ). Με ενδιαφέρον παρακολούθησαν οι περί τους 350 προσκεκλημένοι τις ομιλίες που ακολούθησαν από τον Ομότιμο Καθηγητή ΕΜΠ κ. Θεόδωρο Λουκάκη, τον Καθηγητή UMICH κ. Μιχαήλ Μπερνίτσα, τον Κοσμήτορα της Σχολής Μηχ/γων Μηχ/κών UCL κ. Ιωάννη Βεντίκο, καθώς και τον Πρόεδρο του INTERCARGO κ. Δήμητρη Φαφαλιό.

Κατά το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε συζήτηση για την «Πραγματικότητα του σήμερα» της ΣΝΜΜ ΕΜΠ, όπου οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν και μέσω οπτικοακουστικού συστήματος τις απόψεις των κ.κ. Γεώργιου Τζαμπίρα-Καθηγητή ΕΜΠ, Νικόλαου Κυρτάτου-Καθηγητή ΕΜΠ, Κωνσταντίνου Σπύρου-Καθηγητή ΕΜΠ, Κωνσταντίνου Σαρδέλη?Αριστούχο Απόφοιτο 2017-2018 με συντονιστή τον κ. Νικόλαο Τσούβαλη -Καθηγητή ΕΜΠ.

Κατά το τελευταίο μέρος της επετειακής εκδήλωσης έγιναν αναφορές για τις «Προκλήσεις του Αύριο» με συντονιστή τον κ. Νικόλαο Κυρτάτο-Καθηγητή ΕΜΠ και συνομιλητές τους κ.κ. Σταύρο Χατζηγρηγόρη-Πρόεδρο MARTECMA, Γεώργιο Δημόπουλο-Det Norske Veritas-Gl, καθώς και δύο προσωπικότητες της ναυτιλίας τον εφοπλιστή Δρ. Ιωάννη Κούστα-Πρόεδρο της Danaos Shipping Co, και τον κ. Γιάννη Μαρτίνο-Πρόεδρο της Signal Maritime.

Ο Κοσμήτορας της Σχολής έκλεισε την εκδήλωση της Σχολής ΝΜΜ και παραχώρησε δεξίωση στους παρευρισκομένους.

Η εκδήλωση μεταδόθηκε ζωντανά μέσω ηλεκτρονικού δικτύου σε όσους δεν είχαν τη δυνατότητα φυσικής παρουσίας στον χώρο. Επίσης, μαγμνητοσκοπήθηκε και είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερομένου μέσω του link που δίνεται στην ιστοσελίδα της Σχολής Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχ. ΕΜΠ

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό απο την εκδήλωση

‹ Νεότερες1234...54Παλαιότερες ›