Τοποθεσία της Σχολής

Η Σχολή Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών Ε.Μ.Π. στεγάζεται στο δικό της συγκρότημα κτιρίων στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου.

Πρόσβαση με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Πλησιέστερος σταθμός Μετρό στην Πολυτεχνειούπολη είναι ο σταθμός «Κατεχάκη». Η σύνδεση γίνεται από τη στάση που βρίσκεται απέναντι από την έξοδο του σταθμού με τις λεωφορειακές γραμμές:

  • 242 ΣΤ. ΚΑΤΕΧΑΚΗ - ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥΠΟΛΗ: Κυκλική γραμμή με στάσεις εντός της Πολυτεχνειούπολης. Η Σχολή εξυπηρετείται από τις στάσεις «Κτίριο Ναυπηγών» και «Ιατρείο». Οι στάσεις αυτές είναι η 2η και 3η αντίστοιχα μετά την είσοδο του λεωφορείου στην Πολυτεχνειούπολη.

  • 140 ΠΟΛΥΓΩΝΟ - ΓΛΥΦΑΔΑ: Η πλησιέστερη στάση βρίσκεται στην πύλη Κοκκινοπούλου (στάση «Πολυτεχνειούπολη»). Απέχει περίπου 800m από τη Σχολή.

Επίσης, την πύλη Ζωγράφου της Πολυτεχνειούπολης προσεγγίζουν οι λεωφορειακές γραμμές:

Και για τις δυο γραμμές εξυπηρετεί για την προσέλευση η «8η στάση Ζωγράφου», η οποία βρίσκεται δίπλα στη διασταύρωση της λεωφ. Παπάγου και της οδού Γρ. Κουσίδη. Η πύλη Ζωγράφου βρίσκεται στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου 9. Για την αποχώρηση εξυπηρετεί η «9η στάση Ζωγράφου», η οποία βρίσκεται δίπλα στην πύλη.

Tα δρομολόγια των λεωφορείων δεν εξαρτώνται από το E.M.Π. αλλά από τον OAΣA (Oργανισμός Aστικών Συγκοινωνιών Aθηνών, πληροφορίες στο τηλέφωνο 185).

Ακόμη υπάρχει η γραμμή πούλμαν του ΕΜΠ που συνδέει τα δύο συγκροτήματα Πατησίων και Ζωγράφου. Οι ώρες αναχώρησης είναι 7:15, 9:15, 11:15 από την οδό Στουρνάρη και 8:05, 10:15, 14:30 από την Πολυτεχνειούπολη (κτίριο Διοίκησης).Β .

Πρόσβαση με άλλα μέσα

Τα αυτοκίνητα εισέρχονται κατά κανόνα από τις πύλες Κοκκινοπούλου και Κατεχάκη. Από την πύλη Ζωγράφου επιτρέπεται η είσοδος των αυτοκινήτων τις πρωινές ώρες 07:00-09:00 και η έξοδος 14:00-16:00, ενώ για τους πεζούς είναι συνεχώς ανοιχτή. Τις βραδινές ώρες και τα Σαββατοκύριακα η πύλη Κοκκινοπούλου παραμένει κλειστή.

Κινούμενοι στην περιμετρική οδό της Πολυτεχνειούπολης, στρίψτε στο ύψος της στάσης λεωφορείου "Κτίριο Ναυπηγών" για να προσεγγίσετε το κτήριο της Σχολής. Χώροι στάθμευσης υπάρχουν περιμετρικά του κτηρίου και καθένας βρίσκεται κοντά σε μια είσοδό του.

Στο ΕΜΠ υπάρχει και δίκτυο συνοδήγησης (car pooling). Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Εάν είστε ποδηλάτης, θα χαρείτε να διαπιστώσετε ότι σε όλη την περίμετρο της Πολυτεχνειούπολης υπάρχει ποδηλατόδρομος αλλά και θέσεις στάθμευσης ποδηλάτων σε σημεία ενδιαφέροντος, μεταξύ των οποίων και το κτήριο της Σχολής.