Ανακοινώσεις Προπτυχιακών
Λίγες ημέρες έμειναν για την έναρξη του 55ου ΘΕΡΙΝΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ που διοργανώνει το ΕΚΕΦΕ ?ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ?.

Φέτος το ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά από τις 13 έως τις 17 Ιουλίου 2020.

Κάθε ημέρα θα περιέχει θεματικές ομιλίες από διακεκριμένους επιστήμονες που θα πραγματεύονται σημαντικά επίκαιρα θέματα στις θεματικές περιοχές στις οποίες δραστηριοποιείται ο Δημόκριτος:.

Επιστήμες Υγείας

Πληροφορική, Τηλεπικοινωνίες και Εφαρμογές

Ενέργεια-Περιβάλλον-Ασφάλεια_

Νανοτεχνολογία και Σύγχρονα Υλικά

Υψηλές Ενέργειες, Πυρηνική Φυσική, Πυρηνική Τεχνολογία και Εφαρμογές στο Περιβάλλον, στην Υγεία, στα Υλικά και στην Πολιτιστική Κληρονομιά

KEYNOTE SPEAKER ο Καθ. Κωνσταντίνος Δασκαλάκης από το ΜΙΤ που θα μιλήσει στους φοιτητές για την Τεχνητή Νοημοσύνη.

Από το ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ δεν θα λείπουν οι εικονικές επισκέψεις στις εργαστηριακές εγκαταστάσεις του κέντρου όπου οι φοιτητές θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν διάφορες επιδείξεις ερευνητικών οργάνων και να γνωρίσουν υποδομές στις οποίες δεν επιτρέπεται κανονικά η είσοδος.

Το SingularityU Athens θα επισκεφτεί και φέτος το ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ και θα μιλήσει για τα επαγγέλματα του μέλλοντος, ενώ θα υπάρχει ενότητα ομιλιών με θέμα την πανδημία του COVID -19.

Οι φοιτητές θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να διερευνήσουν τις δυνατότητες μεταπτυχιακών σπουδών στο ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ αλλά και σε άλλες χώρες, ενώ εκπρόσωποι εταιρειών θα τους μιλήσουν για ευκαιρίες καριέρας.

Τέλος συνεχίζεται και φέτος η πολύ επιτυχημένη πρωτοβουλία ?Τhe Research Matchmaking Event" όπου, σε κατ' ιδίαν συναντήσεις (μέσω ειδικής πλατφόρμας) με ερευνητές του ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ, οι φοιτητές θα έχουν τη δυνατότητα να μάθουν περισσότερα για τις ερευνητικές δραστηριότητες του Κέντρου και να διερευνήσουν τις προοπτικές συνεργασίας με διάφορα ερευνητικά εργαστήρια με σκοπό την απόκτηση μεταπτυχιακού ή διδακτορικού. Δηλώστε δωρεάν συμμετοχή εδώ [1]. Αναλυτικό πρόγραμμα και πληροφορίες για το 55ο ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ μπορείτε να βρείτε στο http://summerschool.demokritos.gr/

Σοφία Καλοκαιρινού, MSc.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΕΚΕΦΕ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ»

210 650 3055

skalokerinou@admin.demokritos.gr

Links: ------ [1] https://www.eventora.com/el/Events/55o-8erino-sxoleio

Η εξ αποστάσεως εξέταση του μαθήματος "Δυναμική Στερεού Σώματος" θα γίνει την Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020. Η εξέταση θα είναι προφορική και θα ξεκινήσει το πρωί στις 9πμ και θα λήξει στις 8μμ.

Η διαδικτυακή εξέταση θα γίνει μέσω του Webex και θα δοθούν σχετικές προσκλήσεις ως προς την ακριβή ώρα προσέλευσης του καθενός.

Οδηγίες έχουν σταλεί στις ανακοινώσεις του my courses.

Υποτροφίες του Υπουργείου Παιδείας, Επιστημών και Τεχνολογικής Ανάπτυξης της Δημοκρατίας της Σερβίας

Το Υπουργείο Παιδείας, Επιστημών και Τεχνολογικής Ανάπτυξης της Δημοκρατίας της Σερβίας, προκηρύσσει τη χορήγηση υποτροφιών σε φοιτητές από την Ελληνική Δημοκρατία για το ακαδημαϊκό έτος 2020/21.

-Υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές ή για ερευνητικό έργο, συνολικής διάρκειας 20 μηνών (ελάχιστη διάρκεια υποτροφίας 5 μήνες, μέγιστη 10 μήνες).

-Πέντε υποτροφίες για το καλοκαιρινό τμήμα εκμάθησης σερβικής γλώσσας

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων υποψηφιότητας για το καλοκαιρινό τμήμα σερβικής γλώσσας είναι μέχρι τις 29 Ιουνίου 2020, ενώ για τις μεταπτυχιακές σπουδές ή για ερευνητικό έργο μέχρι τις 15 Ιουλίου 2020.

Βρείτε εδώ την αίτηση

Ενημερώνουμε όσους φοιτητές δε διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό για να εξεταστούν μέσω διαδικτύου, να συμπληρώσουν τη σχετική δήλωση και να την αποστείλουν στο email (secretariat@naval.ntua.gr) της Γραμματείας ή να την καταθέσουν αυτοπροσώπως, έως την Τετάρτη 24.06.2020, προκειμένου να διευκολυνθούν στις εξετάσεις τους. Βρείτε εδώ τη δήλωση

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΕΠΙ ΠΤΥΧΙΩ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2019-2020 - ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ Βρείτε εδώ το πρόγραμμα

Παράταση διανομής διδακτικών συγγραμμάτων εαρινού εξαμήνου ακαδημαϊκού έτους 2019 - 2020 και αποστολή των συγκεντρωτικών λιστών. Βρείτε εδώ την ανακοίνωση

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΕΠΙ ΠΤΥΧΙΩ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2019-2020. Βρείτε εδώ το πρόγραμμα

Ενημερώνουμε τους φοιτητές που δικαιούνται να λάβουν μέρος στην επί πτυχίω εξέταση του μαθήματος "Κοινωνιολογία του Αστικού Πολιτισμού", του 1ου εξαμήνου, να επικοινωνήσουν με τον διδάσκοντα κ. Κ. Θεολόγου στο τηλέφωνο : 6976016195, καθώς και στο email : cstheol@mail.ntua.gr μέχρι και το Σάββατο 20 Ιουνίου 2020.

Διά του παρόντος ανακοινώνεται, από την πρεσβεία του Βελγίου, η διοργάνωση θερινών σεμιναρίων γαλλικής γλώσσας μέσω «εικονικής τάξης» από 18 Ιουλίου έως 7 Αυγούστου.

Πληροφορίες και αιτήσεις στην ιστοσελίδα: https://ltc.ulb.be/les-langues/cours-de-vacances

Ενημερώνουμε πως η περίοδος της δήλωσης πρόθεσης συμμετοχής για την εξεταστική Ιουνίου 2020 παρατείνεται μέχρι και την Κυριακή 14 Ιουνίου 2020 (ώρα 24:00).

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν την δήλωση πρόθεσής τους στο ακόλουθο link : https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeclb2rtNGlkJZpRq3kNG9XEpOkSjTGiv739W7aH6TxNL9fXg/viewform

Όσοι έχουν ήδη υποβάλει δήλωση, έστω και εκπρόθεσμη, δεν χρειάζεται να υποβάλουν νέα.

Ύστερα από την καταληκτική ημερομηνία και ώρα, καμία δήλωση δεν θα ληφθεί υπόψιν.

Από τη Γραμματεία της Σχολής Ν. Μ. Μ.

‹ Νεότερες1234...31Παλαιότερες ›