Γενικές Ανακοινώσεις
Η ΕΕΦΙΕ είναι ομάδα μη κερδοσκοπική, μη κυβερνητική, φτιαγμένη από φοιτητές για φοιτητές, η οποία αποτελεί τον πλέον καταξιωμένο επιστημονικό φορέα φοιτητών ιατρικής με επιστημονικό, εκπαιδευτικό και κοινωνικό έργο.

Το πρόγραμμα αυτό πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «Όραμα Ελπίδας» και με τη στήριξη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και έχει στόχο την ευαισθητοποίηση, την ενημέρωση και την καταγραφή νέων εθελοντών δοτών μυελού των οστών.

Ο πρώτος κύκλος των δράσεων μας περιλάμβανε, αρχικά, τα περισσότερα τμήματα του ΕΚΠΑ όπου έλαβε μεγάλη αποδοχή από το φοιτητικό κοινό. Επιπλέον, συμμετέχουμε σε αρκετά επιστημονικά και κοινωνικά δρώμενα και έχουμε επεκτείνει τις δράσεις μας και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας όπως η Θεσσαλονίκη και η Πάτρα. Στα 3 χρόνια δράσεών μας έχουμε συγκεντρώσει περισσότερους από 1600 εθελοντές.

Η προώθηση της συγκεκριμένης δράσης στους φοιτητές θα γίνει με τους εξής τρόπους:

-Ενημέρωση των φοιτητών στα αμφιθέατρα και τάξεις της Σχολής Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών: κτ. Δ, αμφιθέατρο Δ 12:30, Κτ. Δ, αίθουσα 209 13:45, Κτ. ΑΝΥΜ 15:15

-Στήσιμο «περιπτέρου» σε κεντρικό σημείο της Σχολής, στο οποίο οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να ενημερωθούν για τις διαδικασίες εγγραφής αλλά και να καταγραφούν ως δότες εθελοντές δότες μυελού των οστών.